Van een likje verf op de muur tot aan nieuwe thuiskantoren, velen van ons hebben de afgelopen tijd de handen uit de mouwen gestoken. Of het nu verveling is of echt noodzakelijk: driekwart van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar aan het verbouwen geslagen. Van deze verbouwingen vond 74% plaats tijdens de coronacrisis. Veel kozen voor een verbouwing om waarde aan hun huis toe te voegen. Desondanks keek niet iedereen om naar de opstalverzekering en dat is niet handig. Waarom? Nou, dat lees je hier.

Thuiszitten? (Ver)bouwen maar!
Nederlanders hebben massaal de beitel en boor erbij gepakt. Vooral eigenaren van een koopwoning hebben veel verbouwd. Van deze groep heeft maar liefst 83% de afgelopen drie jaar een verbouwing gedaan. De redenen voor het (laten) doen van een verbouwing verschillen. Zo stond bij een groot deel de verbouwing al op de planning, anderen gaven aan dat ze door het thuiszitten ineens veel meer tijd hadden of dat ze toe waren aan iets anders. Voor ruim een derde gaf de waardevermeerdering van de woning de doorslaggevende reden om te gaan verbouwen. Ondanks dat het toevoegen van waarde voor velen de reden was om te verbouwen, keken veel mensen niet om naar hun opstalverzekering.